Power Query MasterClass (EOMC3)

Power Query MasterClass (EOMC3)

Power Query MasterClass (EOMC3)

Power Query MasterClass je najbolj poglobljen tečaj na temo podatkovnega modeliranja v Excelu. Pozor, da je to MasterClass na temo Power Query. Torej privzame se, da osnove dodatka Power Query v Excelu že poznate. Za pridobitev le teh priporočamo tečaj Power Query Tečaj (EOXLG).  Na omenjenem osnovnem tečaju večinoma uporabljamo ukazoe, ki so na voljo preko uporabniškega vmesnika. Na MasterClassu pa se bomo poglobili bolj v M kodo. Torej jeziku v katerem se piše Power Query. Prav s ročnim pisanjem kode lahko dostopamo do tehnik, ki jih sam uporabniški vmesnik ne omogoča. Obenem pa se bomo poglobili v samo delovanje kode in t.i. Query Folding, ki uravnava kako učinkovita (oziroma hitra) bo vaša poizvedba. MasterClass ponujamo v dveh oblikah. Kot 15 urni ali 25 urni tečaj. Odvisno od željene poglobljenosti tečaja in željene (potrebne) širine predelanih tematik.

Tečaj bo vodil edini Excel predavatelj v Sloveniji, ki mu je Microsoft podelil naziv Excel MVP (Most Valuable Professional) – Gašper Kamenšek, ki poučuje Excel že več kot 15 let. Predavatelja si lahko v akciji ogledate v mnogih videih na Excel Olympics YouTube kanalu. V pomoč pri učenju Power Pivota pa vam je lahko tudi njegov blog, ki je z leti postal eden največjih Excel blogov na svetu. Blog se imenuje Excel Unplugged.

Komu je namenjen tečaj Power Query MasterClass (EOMC3)?

Vsem uporabnikom, ki že uporabljajo Power Query in bi radi napredovali preko zgolj klikanja ukazov na traku. Nikoli pa še niso (ali pa so v zelo omejenemu obsegu) ročno pisali/popravljali M kode. Vedno je prostor za napredek in vedno se da še kaj naučiti. Za obisk tečaja toplo priporočamo predhodno spremljanje tečaja Power Query Tečaj (EOXLG). V idealnem svetu bi nekje v istem časovnem obdobju predelali še tečaj Power Pivot MasterClass (EOMC2) s katerim se super dopolnjujeta.

Kaj bom znal in kaj sledi?

Po udeležbi na tem tečaju ne bo nobena transformacija pretežka in zagotavljam vam, da boste še bolj vzljubili Excel in Power Query.

Poglavja in tematike

Uvoz iz spleta
  • Uvažanje deviznih tečajev
  • Xml uvoz
  • Dinamični uvoz
Preoblikovanje podatkov
  • Pivot Ukaz
  • Unpivot ukaz
  • Delo z datumi
  • Delo z besedilom
  • Delo s seznami
Upravljanje napak
  • Try…Otherwise
  • Odstranjevnaje napak
Ustvarjanje lastnih funkcij za uvoz
Uporaba seznamov v Power Query-ju
Upravljanje Power Query uvoza preko VBA jezika v Excelu.
Query Folding - kaj je in tehnike uporabe
Table.Buffer
Uporaba Table.Join za spajanje korakov
Power Query Lists in M koda
Rekurzija v M kodi
TEČAJ PO MERI

Ustvarite Izobraževanje po meri

Z našim konfiguratorjem tečajev si lahko ustvarite izobraževanje po vašem okusu.
Izberite le tisto tematiko, katera vas zanima, jo  potrebujete ali se je želite naučiti.

Ustvarite tečaj

O tečaju so povedali