Vizualizacija Podatkov (EOXLE)

Vizualizacija Podatkov (EOXLE)

Vizualizacija Podatkov je zagotovo eden najpomembnejših Excel tečajev pri razvoju vsakega poročevalca ali analitika. Pri ustvarjanju tečaja me je vodila naslednja misel:

Lahko se še tako trudimo in naredimo še tako kompletne in zahtevne analize… Če na koncu prezentacija oz. vizualizacija naših rezultatov ni zadostna, gre vso delo v nič!

Ta misel zelo lepo ponazori momembnost pravilne Vizualizacije Podatkov pri poročanju v Excelu. In če mislite, da je Vizualizacija podatkov pravzaprav samo pogovor o različnih grafikonih v Excelu, se zelo motite. Tečaj privzame mnogo bolj holističen pristop in zgradi najprej temelje ustvarjanja pravih vizualizacij in razumevanje osnovnih pojmov. Exel Tečaj Vizualizacija Podatkov vključuje:

  • Gestaltova načela
  • Edward Tufte
  • ICBS
  • Osnovni vodniki
  • Vrste vizualizacij – kdaj in zakaj
  • Katere grafikone uporabljati in katerih NE
  • Oblikovanje vizualizacij, ki povejo zgodbo.

Na Excel Izobraževalni Poti  je tečaj Vizualizacija Podatkov uvrščen med poglobljene delavnice nivoja 300. Pravzaprav bi lahko zlahka tečaju dodelili nivo 200, ker samo tehnično znanje Excela tukaj ni tako zelo pomembno. Zagotovo pa pred obiskom tega tečaja priporočamo udeležbo vsaj na tečaju Excel Osnovni, še raje pa obisk tečaja Excel Nadaljevalni.

V širni svet Vizualizacije Podatkov v Excelu vas bo popeljal edini Excel predavatelj v Sloveniji, ki mu je Microsoft (že 5 let zapored) podelil naziv Excel MVP (Most Valuable Professional) – Gašper Kamenšek, ki poučuje Excel že več kot 15 let. Predavatelja si lahko v akciji ogledate v mnogih videih na Excel Olympics YouTube kanalu. V pomoč pri učenju pa vam je lahko tudi njegov blog, ki je z leti postal eden največjih Excel blogov na svetu. Blog se imenuje Excel Unplugged.

Komu je namenjen tečaj Excel Vizualizacija Podatkov?

Če se pri svojem delu srečujete z oblikovanjem končne slike poročil in morda celo vsebino samega poročanja. Potem je to tečaj za vas.

Kaj bom znal in kaj sledi?

Po obisku tega tečaja lahko trdim, da ste znanje vizualizacije podatki osvojili tudi na mnogo širši ravni, kot le v Excelu. Pridobljeno znanje vam bo prišlo prav tudi pri ustvarjanju naslednje PowerPoint predstavitve, pisanju naslednjega letnega poročila v Wordu, ustvarjanju Power BI poročil, itd.. Kot si lahko pogledate na Excel Izobraževalni Poti  tukaj zgodbe nikakor ni konec. Ker za pripravo pravih vizualizacij potrebujemo tudi prave (točne) podatke, bi toplo priporočil obisk Tečaja Upravljanje Podatkov v Excelu (EOXLD) in pa delavnici Power Query (EOXLG) in Power Pivot (EOXLF). Power Query delavnica služi uvodu v najpomembnejše Excel ETL orodje. Power Pivot pa služi (tako kot Power Query) kot osnova za učenje in razumevanje orodja Microsoft Power BI.

Poglavja in tematike

TEČAJ PO MERI

Ustvarite Izobraževanje po meri

Z našim konfiguratorjem tečajev si lahko ustvarite izobraževanje po vašem okusu.
Izberite le tisto tematiko, katera vas zanima, jo  potrebujete ali se je želite naučiti.

Ustvarite tečaj

O tečaju so povedali