Excel Osnovni tečaj (EOXLA)

Excel Osnovni tečaj (EOXLA)

Excel tečaj katerega ime pove vse. Excel Osnovni tečaj, ki ga zaradi pomembnosti dobrih temeljev priporočamo vsem razen najbolj naprednih uporabnikov Excela. Izobraževanje bo vodil edini Excel predavatelj v Sloveniji, ki mu je Microsoft podelil naziv Excel MVP (Most Valuable Professional) – Gašper Kamenšek, ki poučuje Excel že več kot 15 let. Predavatelja si lahko v akciji ogledate v mnogih videih na Excel Olympics YouTube kanalu. V pomoč pri učenju pa vam je lahko tudi njegov blog, ki je z leti postal eden največjih Excel blogov na svetu. Blog se imenuje Excel Unplugged.

Komu je namenjen tečaj Excel Osnovni?

Tečaj Excel Osnovni je Excel Tečaj namenjen vsem, ki se z Excelom srečujejo prvič. Obenem pa vsem, ki se želijo naučiti osnovnih zakonitosti Excela na celosten način. Prav tako bo to izobraževanje pisano na kožo vsem, ki niso vsakodnevni uporabniki Excela, ali pa nikoli niso bili deležni celostnega pregleda osnovnih zakonitosti aplikacije.

Če razmišljate o Excel Tečaju Excel Nadaljevalni (EOXLB) ali celo tečaju Excel Vrtilne Tabele (EOXLC), a niste prepričani, če znate dovolj osnov, potem vam iskreno priporočamo udeležbo na tečaju Excel Osnovni. Po udeležbi na tečaju boste zagotovo veliko bolje razumeli delovanje samega Excela. To razumevanje povezano z novopridobljenim znanjem najbolj uporabnih ukazov in orodij pa vam bo dalo suverenost pri delu z Excelom. V pomoč pri odločanju, ali je to Excel tečaj za vas, preberite izjave predhodnikov na tečaju, ki se skrivajo pod naštetimi tematikami na dnu strani.

Kaj bom znal in kaj sledi?

Po končanem Excel tečaju Excel Osnovni vam najprej priporočamo vse tečaje, ki na Excel učni poti direktno sledijo temu tečaju. Ob specifičnih potrebah lahko spremljate tudi tečaje oddaljene dva koraka. V primeru tečaja Excel Osnovni so to tečaji nivoja 300. Tukaj izhajamo, da je nivo tega izobraževnja vpisan kot 100. Priporočamo sledenje ljudski modrosti, ki pravi, da v življenju ni bližnjic do nobenega vrednega cilja.

Če ste že izbrali svoj Excel tečaj, imamo še eno priporočilo.  Pred samim planiranjem (ali pa v pomoč pri le tem) toplo priporočamo članek 7 korakov do popolnega Excel tečaja.

Poglavja in tematike

Pravilno in hitro Premikanje, Označevanje in Vnašanje podatkov
Oblikovanje celic
Tabele
 • Pravilno delo s tabelami
 • Triki in bližnjice
 • Vse o Osnovnih Filtrih
 • Formule v tabeli (ideja stolpcev kot enot)
 • Pravilna nastavitev območja tabele in formul, ki se nanašajo na tabelo
Grafikoni
 • Izdelava in urejanje
 • Nasveti o tipih ter uporabi le teh
Formule in Funkcije
 • Formule v Excelu
 • Koncept fiksiranja
 • Osnovne funkcije ter nekaj dodatnih funkcij
Vrtilne tabele
 • Osnove
Triki in bližnjice v Excelu
TEČAJ PO MERI

Ustvarite Izobraževanje po meri

Z našim konfiguratorjem tečajev si lahko ustvarite izobraževanje po vašem okusu.
Izberite le tisto tematiko, katera vas zanima, jo  potrebujete ali se je želite naučiti.

Ustvarite tečaj

O tečaju so povedali